be inspired


mandag den 27. juni 2011

Hjertebanker

Den seneste uges tid er der pudsigt nok tre i min omgangskreds, som har ytret ønske om at finde en bank med større integritet og et godt formål. Den slags findes heldigvis også. De tre umiddelbart bedste bud i Danmark er Merkur Bank, Oikos og Bank Med Hjerte. Alle tre er banker med visionære og bæredygtige krav til, hvad der er værd at investere kundernes penge i.





Merkur er nok den største af de tre, og de låner penge ud til økologiske, sociale og kulturelle initiativer samt fairtrade, bl.a. gennem mikrolån, og investerer aktivt i vedvarende energi. De har generelt et bredt fokus på støttearbejde i de fattige dele af verden, og som kunde vil man fx kunne opleve at modtage et brev om, at store indtægter nu er givet til et solcelleprojekt i en fjerntliggende landsby i Senegal eller 50 skoler i Mali og lignende..
Oikos fokuserer så vidt jeg kan se primært på at støtte verdens fattige gennem mikrolån og opererer ud fra devisen, at man som kunde kan lade sine penge arbejde blandt verdens fattige, indtil man selv får brug for dem.
Bank Med Hjerte samarbejder med UNICEF, Fairtrade Mærket Danmark og SOS Børnebyerne og deres fokusområder er uddannelse, børnesundhed, klima og fairtrade.

Så det var blot en serviceoplysning om, at der er mulighed for for at vælge en bank med holdninger til, hvad der sker rundt omkring i verden og derigennem hjælpe med at fremme gode initiativer og gøre en forskel. Dejligt:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar