be inspired


fredag den 11. marts 2011

Autenticitet i Klub Mod


Jeg var til arrangement i Klub Mod i går. Klub Mod inviterer hver måned mennesker ind, der har været særligt modige og sat sig selv i spil, for det de tror på. Det er i øvrigt også et led i Uffe Elbæks valgkampagne (liste B)- godt tænkt! Det er interessant at lære en politiker at kende gennem hans perspektiv på hvilke mennesker, der viser størst mod. Og ikke mindst gennem måden at tale med disse mennesker og de ting, han vælger at fokusere på.

I går blev Balder Johansen fra byggefirmaet Logik og Co. interviewet. Det var derfor, jeg kom. Han er pt. en af de forbilleder i erhvervslivet, der bliver fremhævet i medierne for sin idealisme, sociale ansvarlighed og alternative tilgang til byggebranchen og lederrollen. Logik og co. har netop modtaget erhvervslivets ridderkorps for bl.a. indsatsen på integrationsområdet, hvor de kæmper for at hjælpe indvandrere. De har desuden fokus på alternativ energi og bæredygtige byggeprojekter. Alle ansatte får det samme i løn. De kan stemme hinanden ud, så man er aldrig mere værd, end hvad fællesskabet bestemmer. Alle medarbejdere er med i alle beslutningsprocesser, og for at kunne have en holdning til fx årsregnskabet er chefens kontor et åbent område, hvor alle må kigge med. 

Virksomheden er et eksempel på systematiseret kollektivitet. Balder er tidligere Christianit og har efter interviewet at dømme levet et langt mere barsk liv end de fleste! Han var bl.a. en af de unge, der snød politiet ved at at grave tunnelen under bz’er-huset på Nørebro i 80’erne. Citater som følgende fortæller også lidt om hans karakter: ”Vold er noget lort, selvom det går til et godt formål. Men nogle gange kan det være nødvendigt”. ”Hvis man skal skydes, så bliver man skudt en dag, og så er det det…”. ”Folk der er modige får både roserne, men også kuglerne”. Balder er autentisk, og det er skønt at opleve, at de mange seje tiltag, der gøres i Logik og Co., ikke udspringer af et ønske om at leve op til tidens tema om at gøre en forskel og udmærke sig via en bæredygtig og ansvarlig tilgang for at vinde omverdenens gunst og et godt image. Det virker derimod til at komme fra et helt naturligt og oprigtigt sted..  
Den autenticitet fascinerer mig… jeg savner at se mere af den slags i Danmark.

2 kommentarer:

  1. Tak for inspirerende læsning. Det lyder som en spænende omgang klub-mod og en meget interessant herre, du der beskriver.

    SvarSlet
  2. Tak for kommentar. Dejligt at opleve, at der sidder nogen i den anden ende af røret:-)

    SvarSlet